Annelies
Project
Manager

“Vervrouwelijking op de werkvloer begint van jongs af aan door opleiding en training.”
  • Naam: Annelies Van Daele
  • Leeftijd: 44
  • Studies: Master Toegepaste Economische Wetenschappen (FUCaM: UCLouvain Faculté Université Catholique de Mons) optie marktonderzoek en marktstudie
  • Functie: Project Manager
  • Hobby’s: Piloxing (combinatie van boxen en pilates) en hardlopen (en wandelen sinds Corona)

De 44-jarige Annelies Van Daele werkt als Project Manager bij Axians, het merk van VINCI Energies in België dat software ontwikkelt op maat van de klant. Ze volgt het projectmanagement van a tot z op met oog voor de wensen en eisen van haar klanten.

Wat heeft je aangetrokken bij VINCI Energies?

Annelies: Toen ik vacatures bekeek, viel de slogan van Axians mij onmiddellijk op: ‘The best of ICT with a human touch’, waarbij de nadruk ligt op het menselijke aspect en social responsibility. De klant en de medewerkers staan centraal. In mijn vorige job werkte ik in de radiocommunicatie, een harde businesswereld waar vooral mannen in werken. Bij Axians is dit enerzijds ook, maar anderzijds werken er meer vrouwen en wordt dit gecombineerd met aandacht voor wat maatschappelijk relevant is, bijvoorbeeld in wat we voor de healthcaresector doen. Op die manier biedt mijn job heel wat variëteit. 

Lukt het om een goede balans te vinden tussen je werk en gezin?

Annelies: Het is zeker een uitdaging om een werkende moeder te zijn, want je moet continu de balans vinden tussen je werk en familie. Enerzijds heb je je eigen professionele ambities maar anderzijds heb je kinderen waarvoor je moet zorgen. Bij VINCI Energies voel ik dat het een het ander niet uitsluit. De werkethiek is hier echt menselijk, zo heb ik de vrijheid om mijn eigen planning te maken en haal ik meer genot uit mijn werk. Bij VINCI Energies krijg ik de ruimte om die balans tussen werk en gezin te vinden.

Is er iemand in wiens voetsporen je wil treden?

Annelies: Michelle Obama vond een mooie combinatie tussen haar werk- en gezinsleven. Ze ondersteunde haar man in zijn politieke ambities en had dan ook nog eens tijd voor haar gezin. Daarnaast doet ze vrijwilligerswerk om de toegang voor meisjes in het onderwijs te verbeteren. Ik zou niet in haar voetsporen an sich willen treden, maar ik zie haar als een soort rolmodel die veel bewonderenswaardige eigenschappen heeft. Ze geeft een krachtig voorbeeld aan andere vrouwen en komt op voor gendergelijkheid in het onderwijs. Dit ligt in lijn met mijn eigen opvatting dat technische opleidingen ook toegankelijker moeten worden voor vrouwen. Ik zie niet waarom mannen een job beter zouden kunnen uitoefenen, al wordt dat soms wel nog zo gepercipieerd. Als het gaat over vervrouwelijking op de werkvloer, begint het allemaal van jongs af aan bij opleiding en training.

Als u verder surft op deze website, stemt u in met het gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken, maar ook om bezoekersstatistieken op te stellen. Voor meer informatie verwijzen we u naar ons cookiebeleid.