Ariana
Senior
Project
Engineer

“Ik heb nooit ervaren dat ik in een ‘mannensector’ werk: ik heb mij steeds op mijn plaats gevoeld.”
  • Naam: Ariana Nura
  • Leeftijd: 52
  • Studies: Burgerlijk Ingenieur-Architect (KU Leuven)
  • Functie: Senior Project Engineer
  • Hobby: Reizen, fietsen en zwemmen

De 52-jarige Ariana Nura werkt als Senior Project Engineer bij Cegelec. Ze staat onder andere in voor het ontwerp en de engineering, alsook voor de opvolging van de planning, opstart en afregeling van HVAC-installaties. Ze werkt hiervoor nauw samen met haar team, projectmanagers, sitemanagers, projectingenieurs en technische tekenaars.

Doe je jouw job graag? 

Ariana: Ja, ik oefen mijn job elke dag met evenveel plezier uit. De technische sector verandert voortdurend, waardoor je als individu elke dag iets nieuws kan ervaren, leren en toepassen. Daardoor zie ik mezelf ook dagelijks groeien. In mijn job is er daarnaast veel ruimte voor afwisseling en wat het net zo speciaal maakt,  is dat ik mijn creativiteit en innovatief denken kan toepassen om projecten te doen evolueren van een bepaald concept naar een mooie realisatie. Daarnaast maakt de moeilijkheidsgraad bij bepaalde ingewikkelde installaties een project voor mij nog fascinerender en doe ik er alles aan om de  verwachtingen van de klant te kunnen overtreffen. Een project realiseren dat een rechtstreekse bijdrage levert aan de samenleving en waar je later met trots op kan terugkijken, geeft veel voldoening en motiveert mij om verder te blijven groeien.

Heersen er bepaalde clichés over vrouwen in jouw sector?

Ariana: Veel mensen hebben het idee dat de technische sector fysiek te zwaar en moeilijk is voor een vrouw. Ten eerste verschilt de notie ‘fysiek zwaar’ voor iedere persoon. Daarnaast bestaan er ook veel jobs waarbij vooral kennis vereist is of praktische jobs die slechts in beperkte mate fysieke kracht vereisen. Ik heb wel het gevoel dat dat besef aan het groeien is. Ik vind het ook mooi dat VINCI Energies meer vrouwen wil laten kennismaken met onze sector en hen wil aanmoedigen om daar deel van uit te maken. VINCI Energies kijkt altijd naar de capaciteiten van mensen in plaats van naar gender of afkomst. Hoewel er wel nog altijd meer mannen aanwezig zijn op de werkvloer, heb ik tijdens mijn carrière bij VINCI Energies steeds meer vrouwen zien toestromen. Persoonlijk heb ik ook nooit echt ervaren dat ik in een zogezegde ‘mannensector’ werk. Ik heb mij steeds op mijn plaats gevoeld en heb mij nooit moeten bewijzen gewoon omdat ik een vrouw ben. De samenwerking met mannen verloopt voor mij even vlot als met de vrouwen. 

Als u verder surft op deze website, stemt u in met het gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken, maar ook om bezoekersstatistieken op te stellen. Voor meer informatie verwijzen we u naar ons cookiebeleid.