Aseel
EPC
Engineer

“Elke vrouw kan, ongeacht haar afkomst, haar dromen waarmaken.”

 

  • Naam: Aseel Aldfafae
  • Leeftijd: 27
  • Studies: Zakelijke administratie en opleiding voor AutoCAD (Incora)
  • Function: EPC Engineer
  • Hobby’s: Lezen, sporten, shoppen en reizen

De 27-jarige Aseel Khadim S Aldfafae werkt als EPC Engineer bij IZEN in Lille. Ze staat in voor het ontwerp en design van zonnepanelen.

Waarom koos je voor VINCI Energies als eerste werkervaring?

Aseel: Ik ben afkomstig uit Irak en behaalde daar een diploma zakelijke administratie. In 2018 verhuisde ik naar België, waar ik een opleiding voor Autocad volgde. Hierna ging ik meteen aan de slag bij VINCI Energies dankzij de positieve verhalen van mijn man die hier ook als EPC engineer werkt. Nu zijn we vaste collega’s. VINCI Energies trok me vooral aan omdat het een grote Europese speler in hernieuwbare energie is en ik geloof in een groene toekomst. Mijn man vertelde me ook over de leuke samenwerking met de collega’s. Bij VINCI Energies werken vrouwen en mannen bovendien continu samen en worden er absoluut geen verschillen gemaakt tussen beiden. Ondanks dat er veel mannen werken in de technische sector, werk ik in een team dat bijna uitsluitend uit vrouwen bestaat. 

Leer je veel bij VINCI Energies?

Aseel: Ja. We krijgen veel mogelijkheden om opleidingen te volgen. Samen met mijn team krijg ik om de twee weken een opleiding die ongeveer anderhalf uur duurt. Zo stelt VINCI Energies ons in staat om ons beroep nog beter uit te oefenen door ons de kans te geven om ons in allerlei onderwerpen te verdiepen. Ik beschouw mijn beroep als mogelijkheid om werken met studeren te combineren. Doordat mijn functie als EPC Engineer mijn eerste werkervaring is, leer ik namelijk nog elke dag enorm veel bij. Mijn Nederlands is ondertussen ook al redelijk vlot. Dat is deels te danken aan alle aangename gesprekken die ik met mijn coach en collega’s voer.

Welk advies zou je aan andere vrouwen geven?

Aseel: Mijn advies is dat elke vrouw, ongeacht haar afkomst, haar dromen kan waarmaken. Al van kleins af aan hou ik van tekenen en droomde ik ervan om daar mijn beroep van te maken. Nu maak ik als EPC Engineer dagelijks ontwerpen. Ik wil blijven groeien en zou het geweldig vinden om zelf nieuwe collega’s wegwijs te maken, zoals mijn coach dat momenteel ook voor mij doet. Ooit wil ik Senior Engineer worden. 

Heb je vrouwelijke rolmodellen?

Een vrouw die mij zelf enorm inspireert is de bekende Iraakse architecte Zaha Hadid. Ze creëerde meerdere belangrijke ontwerpen, zoals het havenhuis in Antwerpen en de luchthaven van Peking. Het ingenieursbloed zit bovendien in de familie. Zo zijn mijn nonkel, mijn man en al zijn broers ook ingenieur. Mijn zoon houdt alvast ook van tekenen, dus misschien zitten we binnenkort weer met een nieuwe ingenieur in de familie.

Als u verder surft op deze website, stemt u in met het gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken, maar ook om bezoekersstatistieken op te stellen. Voor meer informatie verwijzen we u naar ons cookiebeleid.