Bianca
Warehouse
Manager

“Als vrouw moet je er nu voor openstaan om in een mannenwereld terecht te komen, maar alleen zo kan er verandering komen.”
  • Naam: Bianca De Backer
  • Leeftijd: 46 jaar
  • Studies: Mechanica-toegepaste economie en een avondcursus bedrijfsbeheer
  • Functie: Warehouse Manager
  • Hobby’s: mountainbiken, haar huis renoveren, culturele en gastronomische uitstapjes

De 46-jarige Bianca De Backer werkt als Warehouse Manager bij AVT. Haar takenpakket omvat onder andere de ontvangst van goederen, gevolgd door een kwaliteitscontrole. Daarnaast zorgt ze voor de bevoorrading van het magazijn en de keuring van verschillende gereedschappen. 

Wat maakt jouw job boeiend? 

Ik ben van nature een nieuwsgierig persoon die steeds openstaat voor nieuwe ervaringen. Het is voor mij dan ook belangrijk dat mijn job praktijkgericht is en veel afwisseling biedt, iets wat bij VINCI Energies zeker het geval is. Daarnaast leer ik, na ongeveer zes jaar dienst bij VINCI Energies, nog steeds nieuwe zaken bij en kan ik mezelf hierdoor blijven ontwikkelen. Zo worden er bijvoorbeeld verschillende opleidingen aangeboden en heb ik dankzij zo’n opleiding de jaarlijkse keuring van gereedschappen kunnen toevoegen aan mijn takenpakket. Dat houdt mijn job boeiend en interessant, wat perfect is voor mij aangezien ik altijd op zoek ben naar nieuwe uitdagingen.

Heb je soms het gevoel dat je als vrouw opvalt in de technische sector? 

Ik word op de werkvloer vooral door mannen omringd. Ik heb namelijk maar één vrouwelijke collega, waarmee ik niet dagelijks in contact ben. Toch valt het op dat het contact met haar wat verschilt van dat met de rest van mijn collega’s: het verloopt meer gestructureerd. Mijn mannelijke collega’s zijn daarentegen meer nonchalant, zo gebeurde het in het begin soms dat wanneer ze iets kwamen afleveren of ophalen, ik daar niet van op de hoogte was. Ondertussen loopt de communicatie wel vlot en wordt er goed naar elkaar geluisterd. Mechanica heeft me bovendien ook altijd geïnteresseerd, dus ik voel me bij VINCI Energies zeker als een vis in het water. De werksfeer zit goed en ik vind mijn mannelijke collega’s heel plezant. Als vrouw moet je er momenteel wel nog voor openstaan om in een mannenwereld terecht te komen, maar alleen zo kan er verandering komen in de technische sector. Wie het niet probeert, mist haar kans. 

Welke stappen onderneemt VINCI Energies om meer vrouwen aan te trekken? 

Bij VINCI Energies geven ze iedereen een kans. Het was bij mijn sollicitatie al meteen duidelijk dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen mannen en vrouwen. Op de werkvloer is dit niet anders. Ik word zowel door vertegenwoordigers als collega’s steeds als volwaardige collega behandeld, zonder vooroordelen. VINCI Energies zet dus sterk in op gelijkheid, maar ook andere actuele thema’s komen aan bod. Zo is het bedrijf zeer milieubewust en steunt ze regelmatig goede doelen. 

Als u verder surft op deze website, stemt u in met het gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken, maar ook om bezoekersstatistieken op te stellen. Voor meer informatie verwijzen we u naar ons cookiebeleid.