Charlotte
Quality &
Safety
Controller

“Ik zeg steeds rechtuit wat ik denk en mijn mannelijke collega’s zijn ook zo. Dat maakt onze samenwerking vlot en aangenaam.”
  • Naam: Charlotte Breugelmans
  • Leeftijd: 29
  • Studies: Professionele bachelor Interieurvormgeving – Bouw (Thomas More Mechelen)
  • Functie: Quality & Safety Controller
  • Hobby: CrossFit

De 29-jarige Charlotte Breugelmans werkt als Quality & Safety Controller bij IZEN. Naast haar rol als coach, staat ze ook in voor de voorbereiding en veiligheidscontroles van de installaties van zonnepanelen. 

Hoe ben je bij VINCI Energies terechtgekomen?

Charlotte: Dat is eigenlijk heel toevallig gebeurd. Ik werkte vroeger in de interieursector, maar had steeds het gevoel dat mijn talenten ergens anders lagen. Elke dag achter een bureau zitten, was niets voor mij: ik had nood aan beweging. Online kwam ik plots een vacature van VINCI Energies tegen voor de functie Sales Back-office. Tijdens het eerste gesprek merkte ik al snel dat die functie niets voor mij was. Gelukkig had VINCI Energies meteen iets anders voor mij in gedachten: de verkoop van zonnepanelen. Hoewel ik tijdens die job het contact met de klant fijn vond, voelde ik mij minder comfortabel met de salespraatjes. Het bedrijf gaf mij daarom de kans om als Quality & Safety Controller aan de slag te gaan waarbij het technisch aspect meer aan bod kwam, en nu ben ik zelfs coach. VINCI Energies ging dus echt samen met mij op zoek naar de ideale job die aansluit bij mijn interesses en talent, daarvoor ben ik heel dankbaar.

Heb je ooit al te maken gehad met vooroordelen? 

Charlotte: Bij VINCI Energies heb ik steeds in een team gewerkt dat voornamelijk uit mannen bestaat. De werksfeer is zo vrouwvriendelijk en niemand heeft mij ooit als ‘anders’ beschouwd. Ik ben iemand die steeds rechtuit zegt wat ik denk en merk dat mijn mannelijke collega’s ook zo zijn, wat onze samenwerking vlot en aangenaam maakt. De bezoeken bij klanten daarentegen waren soms een ander verhaal. Als verkoper, diende ik vroeger alles uit de kast te halen om te laten zien dat ik wel degelijk over de juiste technische kennis beschik. Dat vaak in tegenstelling tot mijn mannelijke collega’s. Volgens mij moet het voor sommigen nog een gewoonte worden om een vrouw een bepaalde functie te zien bekleden. 

Waar zie jij jezelf over vijf jaar? 

Charlotte: Groei is voor mij heel belangrijk en daarom zal ik zeker nog verschillende opleidingen volgen om meer kennis op te doen. Mijn vorige opleidingen binnen VINCI Energies, zoals een cursus over hoogtewerken en over de technische aspecten van zonnepanelen, hebben mij ook enorm geholpen om mezelf te ontwikkelen. Ik heb dit het afgelopen jaar al heel vaak gezegd, maar ik doe mijn job zo graag. Het is de perfecte combinatie van variatie en uitdaging. Als kersvers coach gaat alles nog een beetje met vallen en opstaan, maar ik voel mezelf wel elke dag groeien. Ik kijk uit naar wat de toekomst nog allemaal zal brengen. 

 

Als u verder surft op deze website, stemt u in met het gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken, maar ook om bezoekersstatistieken op te stellen. Voor meer informatie verwijzen we u naar ons cookiebeleid.