Corinne
Project
Manager

“We moeten streven naar een wereld waar mannen en vrouwen als gelijken worden beschouwd.”
  • Naam: Corinne Kermesse
  • Leeftijd: 41
  • Studies: Master Industrieel Ingenieur electromechanica en automatisering (Haute École Léonard de Vinci)
  • Functie: Project Manager HVAC Life Sciences & Industry
  • Hobby’s: Yoga, genieten van barbecues en tijd doorbrengen met familie en vrienden

De 41-jarige Corinne Kermesse werkt als project manager bij Cegelec, een merk van VINCI Energies in België. Ze is als het ware projectdirigent en coördineert haar projecten van a tot z met als doel die tot een goed einde te brengen.

Wat heeft jou overtuigd om voor VINCI Energies te kiezen? 

Corinne: Een oud-collega van mij werkte voor Cegelec en vroeg me om als consultant mee te werken aan een project. Ongeveer 2 jaar en een half geleden besloot ik om bij Cegelec te blijven. Aangezien ik eerst consultant was, kon ik de mensen al eens ontmoeten en zien hoe het bedrijf werkt. Het was meteen duidelijk dat er een goede werksfeer is en ik kon me ook erg vinden in de waarden van VINCI Energies. Ondernemerschap en autonomie zijn de waarden die voor mij echt hét verschil maken. We zijn baas van ons eigen project en mogen zelf veel beslissingen nemen. Daarnaast biedt VINCI Energies veel opleidingen met de VINCI Energies Academy. De mogelijkheid tot carrièreontwikkeling is zeer belangrijk voor mij, aangezien ik heel ambitieus ben. Zo zou ik ooit wel business unit manager willen worden.

Heb je al te maken gehad met bepaalde vooroordelen?

Corinne: Ik heb vroeger vaak te maken gehad met vooroordelen. Sommigen vinden dat een vrouw niet op haar plaats zit op de technische werkvloer. Er zijn zelfs mensen die mij dat al openlijk hebben gezegd. Ik heb mijn eigen ideeën daarover maar ik blijf verder gaan en ik trek het mij niet aan. Zo heeft ook het feit dat ik een vrouw ben me nooit doen twijfelen bij mijn studie- en jobkeuze. Ik dacht meer aan wat ik zelf wilde doen. Dat is enorm belangrijk, aangezien we meer dan de helft van ons leven wijden aan ons werk. Vrouwen zijn even goed in staat als mannen om ieder beroep uit te oefenen. We moeten streven naar een wereld waarin mannen en vrouwen als gelijken worden beschouwd. Gelukkig evolueert die mentaliteit steeds meer. Bij VINCI Energies zit het echt snor, want we zien meer en meer vrouwen op de werkvloer.  

Wie zijn je rolmodellen?

Corinne: In het algemeen zijn mijn rolmodellen alle vrouwen met karakter die belangrijke beslissingen kunnen nemen en zich laten horen. Voorbeelden zijn Sophie Wilmès en Angela Merkel (onafhankelijk van hun politieke kleur), maar mijn ultiem rolmodel is toch wel de zeilster Sam Davies. Ik ken haar dankzij Initiatives-Coeur, een initiatief voor hartoperaties voor kinderen dat gesponsord wordt door VINCI Energies. Ze is inspirerend omwille van haar bijdragen aan het goede doel en haar doorzettingsvermogen, zowel mentaal als fysiek. Volgens mij zijn zulke rolmodellen geweldig omdat ze andere vrouwen helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen. Ze doen anderen inzien dat vrouwen tot alles in staat zijn en ze eender welke ambities mogen en kunnen koesteren.

Als u verder surft op deze website, stemt u in met het gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken, maar ook om bezoekersstatistieken op te stellen. Voor meer informatie verwijzen we u naar ons cookiebeleid.