Els
Customer Care
Support

“Vrouwen kunnen alles wat mannen kunnen.”
  • Naam: Els Cammaerts
  • Leeftijd: 36
  • Studies: Voeding en Horeca (Sint Jozef Geel)
  • Functie: Customer Care Support
  • Hobby’s: Wandelen met de hond en eigen huis verbouwen

De 36-jarige Els Cammaerts werkt als Customer Care Support bij IZEN. Haar hoofdverantwoordelijkheid is het telefonisch contact onderhouden met klanten inzake problemen met de plaatsing van zonnepanelen en HVAC-installaties. In een eerste fase analyseert ze zelf het probleem en onderneemt ze stappen om dit te verhelpen, eventueel door de installatie te laten resetten of een afspraak in te plannen met de technische dienst. Daarnaast staat ze ook in voor het bestelproces van het nodige materiaal bij herstellingen.

Hoe ben je in de technische sector terechtgekomen?

Els: Ik ben eigenlijk heel toevallig in deze functie beland dankzij een vriendin die reeds bij IZEN aan het werk was. Omdat ik altijd graag zaken heb hersteld en opgeknapt, dacht ze onmiddellijk aan mij toen ze de vacature zag. Het is dus zeker niet zo dat ik dit al van kinds af aan wou doen, want ik wist toen eigenlijk helemaal niet dat een functie als Customer Care Support bestond. Ik ben dan ook heel dankbaar dat ik deze job via haar heb kunnen ontdekken. 

Wat maakt jouw job zo bijzonder?

Els: Ik ben zeer trots op het werk dat ik doe. Het is fijn om mensen te kunnen helpen en het geeft me nog elke keer opnieuw een gevoel van voldoening wanneer dat lukt binnen de vooropgestelde termijn. Daarnaast zijn het vooral mijn collega’s die het werk bij ons uniek maken. De aangename sfeer op het werk wist me vanaf het eerste moment te overtuigen. Ook de manier waarop we binnen IZEN met elkaar omgaan toont dat we een hecht team zijn dat samen vooruit wilt. Zelfs op de dagen waarop het soms wat moeilijker gaat, kunnen we op elkaar terugvallen. Dat zorgt steeds voor motivatie. 

Waarom zijn volgens jou mannen in het algemeen nog vaker actief in de technische sector?

Els: Om meer vrouwen aan te trekken tot technische jobs moet in mijn opinie vooral nog duidelijker getoond worden dat de sector openstaat om iedereen te verwelkomen, want dat is zeker het geval. Campagnes zoals deze kunnen daarin een grote rol spelen. Mijn ervaring bij VINCI Energies toont alvast dat iedereen hetzelfde behandeld wordt in onze sector, ongeacht gender. Er wordt bij aanwervingen bijvoorbeeld enkel rekening gehouden met het profiel van een persoon en iedereen krijgt ook dezelfde kansen om zich binnen het bedrijf te bewijzen en verder te ontwikkelen. Persoonlijk zie ik weinig verschil tussen mannen en vrouwen. Vrouwen kunnen, met dezelfde opleiding, alles doen wat mannen kunnen. Ik zou dus elke vrouw met interesse in een technische job aanraden om de sector niet als een mannenwereld te percipiëren maar gewoon haar kans te wagen. 

Als u verder surft op deze website, stemt u in met het gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken, maar ook om bezoekersstatistieken op te stellen. Voor meer informatie verwijzen we u naar ons cookiebeleid.