Evelien
Interior Architect
& Space Planner

“Als je iets wil doen en graag doet, ben je tot alles in staat.”
  • Naam: Evelien Menu
  • Leeftijd: 34
  • Studies: Interieurarchitectuur (Universiteit Antwerpen)
  • Functie: Interior Architect & Space Planner
  • Hobby’s: Fotografie, kleren ontwerpen en wandelen

De 34-jarige Evelien Menu werkt als Interior Architect & Space Planner bij VINCI Facilities en begeleidt hierbij dagelijks klanten van a tot z. Zo bedenkt ze creatieve concepten, creëert ze daar een concreet plan voor, en voert ze het project vervolgens uit.

Wat maakt jouw job zo boeiend?

Evelien: Al van in het middelbaar lagen mijn interesses bij de creatieve vakken en net dat creatieve aspect trok me ook aan bij mijn huidige job. Naast creatieve taken sta ik ook deels in voor de administratieve opvolging van de projecten. Hoewel dat op zich eentonig klinkt, is er voldoende afwisseling en sta ik dagelijks voor diverse uitdagingen die een andere aanpak vereisen. Daarnaast is er voldoende ruimte om zelfstandig te werken, wat voor mij het vertrouwen van VINCI Energies in mijn vaardigheden aantoont. Indien ik echter eens hulp nodig heb, staat er altijd iemand voor mij klaar.

Lukt het om een goede balans te vinden tussen jouw werk en jouw gezin?

Evelien: Het is soms wat zoeken. Ik ben mama van twee kinderen en heb daarom ook besloten om 4/5 te werken over vijf dagen verspreid. Ik ben heel blij dat VINCI Energies die optie aanbiedt, want hierdoor krijg ik de kans om iedere dag aan de schoolpoort te staan en om meer tijd met mijn kinderen door te brengen. Ik hecht daar veel belang aan. 

Verloopt de samenwerking met mannen anders dan met vrouwen?

Evelien: In het space planningsteam werk ik enkel samen met andere vrouwen, hoewel bij VINCI Facilities hoofdzakelijk mannen werken. Op de werf zijn ook bijna uitsluitend mannen aanwezig. Mannen zijn mannen, vrouwen zijn vrouwen: ze zijn gelijkwaardig maar niet hetzelfde. Er zijn dus wat verschillen wat de samenwerking betreft, maar dat zorgt niet voor problemen en verloopt voor mij in beide gevallen steeds vlot. 

 

Toen ik vroeger op de werf aankwam om een project te bespreken, keek een bouwvakker wel al eens verbaasd op of gaf die een neerbuigende opmerking, zoals: ‘Ja, meisje leg het eens uit’. Als je met een gestaafde uitleg kwam, respecteerden ze je echter meteen. Volgens mij is dat niet gemeen bedoeld, maar is dat gewoon te wijten aan het feit dat vrouwen in de technische sector nog steeds niet als de standaard worden aanzien. Mijn leeftijd zal ook wel een rol spelen, op dat moment was ik ook nog jonger. Vrouwen die interesse hebben om in de technologiesector aan de slag te gaan moeten zeker geen schrik hebben om aanvaard te worden, mijn ervaring hiermee is in het algemeen zeker positief. Daarnaast hebben ze mij van thuis uit altijd geleerd dat als je iets wil doen en graag doet, je tot alles in staat bent. 

Als u verder surft op deze website, stemt u in met het gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken, maar ook om bezoekersstatistieken op te stellen. Voor meer informatie verwijzen we u naar ons cookiebeleid.