Frisco
Industrieel
Projectingenieur

“Ik treed in de voetsporen van mijn tante, die hield zich als vrouw staande in een mannenwereld.”
  • Naam: Frisco Driever
  • Leeftijd : 23 jaar
  • Studies: Facility management aan het Cingel College
  • Functie: Industrieel Projectingenieur
  • Hobby’s: Bootcampen, personal training en lekker wandelen met mijn hondje

 

Frisco Driever staat aan het begin van haar professionele carrière maar geniet al zeer veel verantwoordelijkheid als industrieel projectingenieur bij Actemium, waar ze op dit moment vooral bezig is als contract, cost en progress controller en daarnaast samen met een paar collega’s uit haar Business Unit een progress tool aan het ontwikkelen is.

Wie inspireert je voor je huidige job? 

Frisco: Mijn tante. Ze runt samen met mijn oom een houthandel en werkt bijzonder hard. Toen ik nog op school zat, hielp ik haar graag. Ik vond het knap hoe mijn tante zich staande wist te houden om de zaak te runnen. Zowel haar technische kennis als managementvaardigheden inspireerden mij. Doordat ik als industrieel projectingenieur aan de slag ben in een wereld met veel mannelijke collega’s, treed ik eigenlijk in haar voetsporen.

Had je als kind gedacht dat je industrieel projectingenieur ging worden? 

Frisco: Neen, dat niet. De job komt wel sterk overeen met de waarden en normen die ik altijd als kind van mijn ouders heb meegekregen. Mijn ouders zijn altijd zelfstandige ondernemers geweest, dus van thuis uit heb ik meegekregen om mijn verantwoordelijkheid te nemen en vaak op eigen houtje aan de slag te gaan. Ik hou echt enorm van mijn job, omdat die sterk in lijn ligt met mijn karakter en waar ik voor sta. Ik ben trouwens eigenlijk toevallig in de technische sector beland als interim uitzendkracht. De materie interesseerde me echter zo hard dat ik hierin snel ben doorgegroeid door mijn eigen ervaring, eerder dan door een specifieke opleiding.  

Voelt het soms alsof je als vrouw werkt in een mannensector? 

Frisco: Eigenlijk niet. Ik heb natuurlijk wel meer mannelijke dan vrouwelijke collega’s, maar ik heb er eigenlijk nog nooit over nagedacht dat ik als vrouw een uitzondering ben op de technische werkvloer. In mijn Business Unit werk ik vooral met mannen. Dit is totaal geen minpunt voor mij, ik voel me echt thuis bij VINCI Energies Belgium. Als je op een nieuw project komt, is de kans groot dat je mensen tegenkomt met vooroordelen. Ik merk echter dat dit bij VINCI Energies totaal niet het geval is en voel me ook altijd deel van projectteam. Ik voel me hierdoor echt één met ons team. Ik heb er eigenlijk tot voor kort niet bij stilgestaan dat vrouwen minder snel terecht komen in de technische of industriële sector. 

VINCI Energies Belgium heeft verder ook bijzonder veel aandacht voor genderevenwicht en probeert dit ook echt te implementeren. Als je kijkt naar het totale managementteam zie je heel veel vrouwen. Dat is erg leuk om te zien en dan besef je dat VINCI Energies Belgium echt actief vrouwen wil betrekken in het bedrijf. De firma schenkt bijvoorbeeld ook ruimschoots aandacht aan de Internationale Vrouwendag. Zo weet je echt dat het goed zit. Daardoor voelen vrouwen zich ook heel snel en makkelijk thuis bij ons.

Als u verder surft op deze website, stemt u in met het gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken, maar ook om bezoekersstatistieken op te stellen. Voor meer informatie verwijzen we u naar ons cookiebeleid.