Julie
Project
Engineer

“Ik geloof dat het perfect mogelijk is om mama te zijn én een sterke carrière na te streven. Er moet geen keuze gemaakt worden.”
  • Naam: Julie Tavernier
  • Leeftijd: 35
  • Studies: Master Elektronica (Howest Kortrijk)
  • Functie: Project Engineer
  • Hobby: Pilates, wandelen en lezen

De 35-jarige Julie Tavernier werkt als Project Engineer bij Axians. Ze voert technische projecten uit en komt hierbij dagelijks in aanraking met verschillende technologieën waardoor ze over een divers takenpakket beschikt. 

Communiceren mannen en vrouwen volgens jou op een andere manier? 

Julie: Ik denk dat de manier van communiceren vooral met persoonlijkheid te maken heeft en dat dat ook met de leeftijd kan veranderen. In het middelbaar zat ik voornamelijk in een klas met jongens en ik vond het zo’n verademing. Dat is omdat de jongens directer waren en conflicten werden ook dezelfde dag nog uitgeklaard. Nu werk ik in een team met vooral vrouwelijke collega’s, hoewel in het bedrijf zelf meer mannen aanwezig zijn. De samenwerking loopt met iedereen even vlot en ik merk geen duidelijke verschillen omdat er tussen de collega’s onderling geen verschil wordt gemaakt op het vlak van gender. 

Hoe kan een beter genderevenwicht verzekerd worden in de technische sector?

Julie: In het middelbaar werd ik aangeraden de richting Sociaal-Technische Wetenschappen te kiezen, maar ik kreeg het gevoel dat dat was omwille van het feit dat ik niet sterk was in talen en algemene vakken, zoals aardrijkskunde en geschiedenis. Ik was een zorgzaam type dus ze zagen mij stereotiep leerkracht of verpleegkundige worden. Nu ik terugkijk ben ik blij dat ik mijn gevoel heb gevolgd en de studierichting Industriële Wetenschappen heb gekozen. Als ze toen leerlingen op een andere manier hadden geëvalueerd en echt hadden gekeken waar hun capaciteiten en interesses lagen, denk ik dat er meer leerlingen voor de technische sector hadden gekozen. Natuurlijk is dit al 20 jaar geleden en vinden er nu al goede veranderingen plaats in het onderwijs. 

Voel je je goed bij VINCI Energies? 

Julie: Zeker. VINCI Energies is een groot internationaal bedrijf, maar er heerst tegelijk een familiale sfeer dankzij de opdeling in kleine business units. Die opdeling zorgt ervoor dat je een persoonlijk contact hebt met zowel jouw collega’s als jouw leidinggevenden. Regelmatig vinden er ook evolutiegesprekken plaats waarbij je samen met je leidinggevende stilstaat bij jouw toekomst. Hierdoor openen zich veel nieuwe deuren en krijg je de kans om te groeien binnen de organisatie op een manier die in lijn ligt met jouw specifieke interesses. Om een goede balans te kunnen vinden tussen werk en gezin, krijg ik ook de kans om mijn ouderschapsverlof in 9/10e op te nemen. Zo heb ik een halve vrije dag per week om tijd met mijn kinderen door te brengen. Zo kan ik mij 100% inzetten als werknemer, maar ook 100% als mama. Ik geloof dan ook dat het perfect mogelijk is om mama te zijn én een sterke carrière na te streven. Er moet geen keuze gemaakt worden.

Als u verder surft op deze website, stemt u in met het gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken, maar ook om bezoekersstatistieken op te stellen. Voor meer informatie verwijzen we u naar ons cookiebeleid.