Kim
Project Manager
Space Planning

“Mijn ouders hebben me geleerd dat ik anderen niet blindelings moet volgen, maar dat ik moet doen wat ik graag doe.”
  • Naam: Kim Vanuytsel 
  • Leeftijd: 34
  • Studies: Bachelor Interieurvormgeving (HoGent) en Master Interieurarchitectuur (LUCA School of Arts)
  • Functie: Project Manager Space Planning
  • Hobby’s: De voetbaltrainingen en -wedstrijden van mijn twee voetballertjes bijwonen, city trippen, avondje uit met vrienden

 

De 34-jarige Kim Vanuytsel werkt als Project Manager voor het team Space Planning bij VINCI Facilities. Samen met haar team werkt ze op de werf en volgt ze de kantoor- en retailprojecten van a tot z op.

Is Project Manager je droomjob?

Kim: Ja, ik wilde al van kinds af aan iets doen met ruimtelijke ordening. Volgens mijn ouders tekende ik altijd huizen of meubelstukken, terwijl andere meisjes eerder pony’s of barbiepoppen tekenden. Dankzij een collega van mijn mama ontdekte ik later de opleiding interieurvormgeving. Ze heeft me een beetje wegwijs gemaakt in mogelijke opleidingen. Mijn ouders hebben me geleerd dat ik anderen niet blindelings moet volgen, maar dat ik moet doen wat ik graag doe. Dat is me absoluut gelukt. Het is een veeleisende job met een hoge werkdruk, maar het is tegelijk ook heel afwisselend en enorm interessant. 

 Lukt het om een goede balans te vinden tussen je veeleisende job en je privéleven?

Kim: Ik heb natuurlijk een zware job, maar VINCI Energies stelt zich daar 100 % flexibel in op. Doordat ik mijn uren zelf vrij kan kiezen, loopt dat eigenlijk heel vlot. Ik kan heel vaak mijn kinderen van school ophalen en dan ’s avonds een beetje bijwerken. Bij veel andere bedrijven krijgen werknemers die kans niet. Daarnaast heb ik het geluk dat mijn man ook flexibel werkt en dus mee voor de kinderen kan zorgen, anders zou dat wel moeilijker zijn. Het is dus zwaar, maar ik heb altijd ervaren dat mijn werkgever mij de kans geeft om mijn drukke job te combineren met mijn gezins- en privéleven. 

Heb je bij VINCI Energies soms het gevoel dat je een vrouw in een mannenwereld bent? 

Kim: Ik merk dat het genderevenwicht zich in de jongere generatie aan het herstellen is. Er komen tegenwoordig meer en meer vrouwen bij, ook in de echt technische functies. Dat is een zeer positieve trend. Ondanks dat ik in een technisch bedrijf werk, is het uniek dat mijn team alleen maar uit vrouwen bestaat. We zijn een beetje de vreemde eend in de bijt, maar ik beschouw dat zeker niet als een nadeel. Dat komt onder andere omdat bij VINCI Energies vrouwen als evenwaardig worden gezien als mannen en er geen vooroordelen heersen. Bij onze firma heb ik persoonlijk nog nooit ervaren dat een vrouw een functie niet krijgt door genderdiscriminatie. VINCI Energies draagt rechtvaardigheid namelijk hoog in het vaandel. Iedereen, man of vrouw, moet zich gelijkwaardig bewijzen en dat is ook hoe het zou moeten zijn. 

Als u verder surft op deze website, stemt u in met het gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken, maar ook om bezoekersstatistieken op te stellen. Voor meer informatie verwijzen we u naar ons cookiebeleid.