Limke
Lasser

“Als je enkele vrouwen laat lassen, zullen ze snel ondervinden dat ze daar perfect toe in staat zijn.”
  • Naam: Limke Rons
  • Leeftijd: 28
  • Studies: Lassen (avondschool)
  • Functie: Lasser
  • Hobby’s: Voetballen, zowel binnen als buiten

De 28-jarige Limke Rons werkt als lasser bij Actemium.

Waarom heb je voor VINCI Energies gekozen? 

Limke: Enerzijds omdat het een groot en succesvol bedrijf is, met veel werkzekerheid. Anderzijds ook omdat je hier veel ondersteuning krijgt om je job nog beter uit te oefenen. Er zijn heel wat initiatieven waar we gebruik van kunnen maken. Ik kreeg natuurlijk de kans om een lasopleiding te volgen, specifiek om buizen te lassen. Daarnaast kan ik ook projectopleidingen volgen, zoals een opleiding om hoogtewerker te worden of om met een heftruck te leren rijden. Ik ben momenteel heel tevreden met mijn job bij VINCI Energies en het ruime aanbod opleidingen is een grote meerwaarde voor mij.

Hoe komt het dat het evenwicht tussen mannen en vrouwen in de technische sector niet in balans is?

Limke: Ik denk dat mijn sector in het algemeen vrouwen afschrikt, omdat ze denken dat dit enkel iets voor mannen is. Veel mensen denken bijvoorbeeld dat enkel mannen kunnen lassen, zoals dat ook gedacht wordt over elektriciens bijvoorbeeld. Sommige vrouwen veronderstellen dat enkel mannen die beroepen uitoefenen en denken er niet verder over na om in de technische sector te stappen. Het grootste probleem is vaak ook de onwetendheid over de inhoud van de job. Als je enkele vrouwen laat lassen, zullen ze snel ondervinden dat ze daar perfect toe in staat zijn. Bovendien heb ik zelf nog nooit problemen gehad met vooroordelen omdat ik een job uitoefen die zogezegd enkel mannen kunnen.

Heb je het gevoel dat VINCI Energies inzet op meer genderdiversiteit? 

Limke: Ja, kijk maar naar deze campagne. Bovendien wil VINCI Energies meer vrouwen overtuigen om in de technische sector aan de slag te gaan en die boodschap brengen ze op al hun kanalen. Zo zetten ze vrouwen die in deze sector werken meer in the picture. Daarnaast staat VINCI Energies ook op jobbeurzen en zullen we opnieuw langs gaan bij scholen in het middelbaar onderwijs wanneer het weer mogelijk is. Al enkele jaren zetten we zo de mogelijkheden binnen de technische sector bij meisjes meer in de kijker. Ik ben blij dat mijn mama me altijd gesteund heeft in mijn keuze van opleiding. In een ideale wereld is dat bij alle meisjes en jongens het geval.

Als u verder surft op deze website, stemt u in met het gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken, maar ook om bezoekersstatistieken op te stellen. Voor meer informatie verwijzen we u naar ons cookiebeleid.