Marijn
Coordinator
Product
Engineering

“Goed met iemand kunnen samenwerken wordt helemaal niet bepaald door het geslacht.”
  • Naam: Marijn Janssens
  • Leeftijd: 37
  • Studies: Master Handelsingenieur met afstudeerrichting Internationale Betrekkingen en Diplomatie (Universiteit Antwerpen)
  • Functie: Coordinator Product Engineering
  • Hobby: Joggen

De 37-jarige Marijn Janssens werkt als Coordinator Product Engineering bij IZEN. Als coach ondersteunt ze samen met haar team iedereen binnen IZEN op technisch vlak en helpt ze hen de klant beter te bedienen door nieuwe producten en problemen bij bestaande producten te onderzoeken. Daarnaast organiseert ze ook opleidingen voor collega’s aan de IZEN Academy

Hoe lang werk je al bij VINCI Energies? 

Marijn: IZEN, sinds enkele jaren onderdeel van VINCI Energies, is mijn eerste werkgever. Na mijn studies Handelsingenieur ging ik hier aan de slag. Tijdens het sollicitatiegesprek sprak het bedrijf mij aan omwille van de werksfeer en omwille van de werkzekerheid. Hernieuwbare energie is namelijk de toekomst. In het begin werkte ik binnen de B2B-afdeling. Die functie sloot aan bij mijn opleiding en omvatte een combinatie van zowel technische als communicatieve taken. Mijn talenkennis kwam daarnaast ook goed van pas, aangezien ik in direct contact stond met internationale partners. Zo kreeg ik bijvoorbeeld de kans om in Chili te werken aan de aanleg van een zonnepark. Eenmaal terug in België kwam ik in de EPC-afdeling terecht als Coordinator Operations Team en anderhalf jaar geleden werd ik Coordinator Product Engineering. Ik werk ondertussen al 13 jaar bij VINCI Energies en ik kijk nu al met trots terug op mijn carrièrepad waarbij ik al diverse functies heb kunnen uitoefenen en mijn kennis alleen maar heb kunnen uitbreiden. 

Welk advies zou je geven aan vrouwen die twijfelen om een technisch beroep uit te oefenen?

Marijn: Iedereen moet zijn eigen ambities en gevoel volgen, los van alle clichés. Ondanks het feit dat de technische sector nog wordt overheerst door mannen, moet je doen wat je graag doet. Ik heb binnen VINCI Energies zowel in een mannen- als een vrouwenteam gewerkt en de samenwerking verliep bij beide teams vlot. Goed met iemand kunnen samenwerken wordt helemaal niet bepaald simpelweg door het geslacht maar hangt af van diverse factoren zoals wederzijds respect.

Naar wie kijk je op?

Marijn: Ik heb veel bewondering voor Noëmi Willemen: een historica, illustrator, blogger, feminist en mama. Wat haar zo bewonderenswaardig maakt, is hoe ze het heersende gevoel van vrouwen binnen de maatschappij onder woorden brengt. Er is nog veel nood aan verandering: zo zou er voor werkende moeders meer flexibiliteit op werkgebied mogen ontstaan. Gelukkig krijg ik als mama wel de kans om binnen VINCI Energies 4/5 te werken. Daarnaast put ik ook veel inspiratie uit de manier waarop mijn ouders mij hebben opgevoed: thuis was er veel plaats voor open gesprekken en luidde het motto ‘Doe wat je graag doet in het leven’. 

Als u verder surft op deze website, stemt u in met het gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken, maar ook om bezoekersstatistieken op te stellen. Voor meer informatie verwijzen we u naar ons cookiebeleid.