Tinne
Automation
Engineer

“Je moet je jobkeuze baseren op eigen interesses en niet gewoon volgen wat de meerderheid doet.”
  • Naam: Tinne Van Den Bergh
  • Leeftijd: 27
  • Studies: Bachelor Electromechanics (AP Hogeschool Antwerpen)
  • Functie: Automation Engineer
  • Hobby’s: Voetballen en deelnemen aan zowel duathlons als triatlons

De 27-jarige Tinne Van Den Bergh werkt als Automation Engineer bij AVT. Ze staat onder meer in voor de programmatie, opstart en onderhoudsbeurten van automatisch geleide voertuigen (AGV’s).

Wanneer wist je met zekerheid dat je binnen de technische sector wou werken? 

Ik wou al van kleins af aan een technisch beroep uitoefenen. Mijn familie heeft een boerderij en zo is mijn interesse voor tractors en machines ontstaan. Ik heb dan ook altijd gekozen voor technische studierichtingen. Het was wel opvallend dat ik vaak de enige vrouw was tijdens mijn studies, waardoor ik soms wel het gevoel had dat ik een buitenbeentje was. Maar ik heb mij dat nooit aangetrokken. Ik vind het belangrijk dat je de kans krijgt om een beroep uit te oefenen dat je graag doet ongeacht genderstereotypes, want als je iets met plezier doet, doe je het ook gewoon beter. Je moet jouw jobkeuze dan ook baseren op jouw eigen interesses en moet niet gewoon volgen wat de meerderheid doet. Indien je als jongere nog niet zeker bent wat je wil doen, kan het ook steeds helpen eens een bepaalde les of jobbeurs te volgen om inzicht te verkrijgen in wat een bepaald vakgebied of beroep precies inhoudt. 

Hoe heb je VINCI Energies leren kennen? 

Ik heb VINCI Energies ontdekt via mijn neef die er toen reeds in dienst was. Toen hij mij extra informatie gaf over het bedrijf en zijn job, werd mijn interesse meteen geprikkeld en heb ik besloten een stage bij AVT te lopen. Nu werk ik hier al ongeveer zes jaar. Wat ik zo boeiend aan mijn job vind, is dat er veel ruimte is voor afwisseling. Zo krijg ik bijvoorbeeld regelmatig de kans om in het buitenland te werken. Daarnaast krijg je bij VINCI Energies ook veel vrijheid om op je eigen tempo kennis te ontwikkelen en om de eigen interesses te ontdekken. Ik ben op die manier al enorm geëvolueerd binnen het bedrijf. Zo ben ik eerst begonnen als elektricien en ben ik dan doorgegroeid naar het softwaredepartement. Via verschillende opleidingen leerde ik ondertussen ook al bij over de programmatie van robots en softwarepakketten.

Hoe is de werksfeer binnen VINCI Energies?

Wat VINCI Energies voor mij een fijne werkomgeving maakt, zijn de open werksfeer en de samenwerking met de collega’s. Ik merk binnen het bedrijf ook dat ik niet anders behandeld word dan mijn mannelijke collega’s: ik krijg evenveel kansen en mogelijkheden, en zo hoort het. Ik zit in een team dat verder alleen maar uit mannen bestaat maar iedereen gaat goed met elkaar om en er is wederzijds respect. We hebben ook allemaal ongeveer dezelfde leeftijd en komen van dezelfde school of streek, dus dat creëert een goede band. Wat leuk is, is dat we ook buiten het werk bepaalde activiteiten doen. Zo ga ik ‘s avonds vaak eens samen met de collega’s lopen.

Als u verder surft op deze website, stemt u in met het gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken, maar ook om bezoekersstatistieken op te stellen. Voor meer informatie verwijzen we u naar ons cookiebeleid.