Virginie
Business Unit Manager

“We groeien enkel als we uit onze comfortzone durven te stappen.”
  • Naam: Virginie Delattre
  • Leeftijd: 41
  • Studies : Elektrisch Ingenieur (ISIB) en Master in Financial Management (Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne
  • Functie: Business Unit Manager
  • Hobby’s: Piano spelen, lezen, reizen en zich inzetten voor de serviceclub Ladies’ Circle

De 41-jarige Virginie Delattre is Business Unit Manager bij City Electric in Luxemburg. Vanuit een leidinggevende functie staat ze in voor het dagelijks bestuur, het aansturen van het team en het opzetten en organiseren van projecten.

Is er volgens jou een synergie tussen mannen en vrouwen op de werkvloer?

Virginie: Toch wel. Mannen en vrouwen hebben niet dezelfde denk- en werkwijze. Daarom denk ik dat beiden sterktes hebben die een verfrissende combinatie vormen. Het is een grote meerwaarde wanneer bedrijven dit beseffen. We zien nu ook steeds meer vrouwen in technische beroepen en we moeten absoluut die evolutie in stand houden. Bij zoet en zout is dat hetzelfde. Ze hebben beide een totaal andere smaak, maar zet die twee samen en het resultaat leidt tot een heerlijke smaakervaring. Een team is meer waard dan een persoon op zich. Samen kunnen we makkelijker indrukwekkende doelen bereiken dan apart.  

Wat maakt VINCI Energies uniek?

Virginie: Voor mij zijn dat de waarden van de groep. Onze individuele waarden zijn simpel: autonomie, verantwoordelijkheid, ondernemingsgeest, vertrouwen en solidariteit. Net wanneer je die waarden samenneemt, kom je tot het beste resultaat. VINCI Energies is een grote groep met veel slagkracht, maar is tegelijk ook onderverdeeld in kleinere structuren en dat maakt het bedrijf zo magisch. Die structuren zijn bovendien op mensenmaat, waardoor iedereen elkaar door en door kent. Bij andere grote bedrijven waar ik heb gewerkt, bestaat die hechte band niet. Er voor elkaar zijn en de zaken samen in beweging brengen, is iets zeldzaam dat we bij VINCI Energies moeten koesteren.

Hoe kijk je naar de toekomst?

Virginie: Ik heb die vraag nooit kunnen beantwoorden. Ik ga steeds stap per stap vooruit. Ik blijf mezelf ontwikkelen in de domeinen die mij interesseren en waar er nog bepaalde lacunes zijn. VINCI Energies is de omgeving bij uitstek om bij te leren. Bovenop de opleidingen die VINCI Energies biedt, werk ik samen met zeer professionele mensen die me uitdagen om me te ontwikkelen. Enkel door onze comfortzone te verlaten, groeien we. Mijn hele professionele carrière is gebaseerd op mijn buikgevoel. Ik heb steeds de kansen die op mijn pad kwamen gegrepen, eerder dan op voorhand plannetjes uit te stippelen. Vandaag ga ik ook zo verder. Het is deze denkwijze die mij op 41-jarige leeftijd leidinggevende heeft gemaakt. Ik zou niet gelukkiger kunnen zijn. Ik geloof oprecht dat dit het mooiste beroep is dat er bestaat. 

Als u verder surft op deze website, stemt u in met het gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken, maar ook om bezoekersstatistieken op te stellen. Voor meer informatie verwijzen we u naar ons cookiebeleid.