Evelien
Project
Manager

“Ik heb altijd mijn eigen ding gedaan, ook al was dat volgens velen niet de meest logische stap.”
  • Naam: Evelien Clarysse
  • Leeftijd: 30
  • Studies: Bachelor Elektronica-ICT, afstudeerrichting elektronica (KHBO Oostende)
  • Functie: Project Manager
  • Hobby’s: Fotografie

De 30-jarige Evelien Clarysse werkt als Project Manager bij Axians Audiovisual.

Heb je soms het gevoel dat je als vrouw een unicum bent in jouw bedrijfssector?

Evelien: Ja, in de audiovisuele wereld valt het op dat hier echt heel veel mannen werken. Als je een andere vrouw tegenkomt die een technische job uitoefent, dan creëert dat een extra band omdat het zo uitzonderlijk is. Binnen Axians heb ik wel een paar vrouwelijke collega’s, waardoor mijn positie hier minder merkwaardig is. Er doen zich wel nog altijd grappige situaties voor als je een vrouw tegenkomt in deze typische mannenwereld. Zo is er de grappige anekdote dat ik een plaatsbezoek moest doen vorig jaar bij een klant en er geen tweede kleedkamer was voor vrouwen. De hele mannenkleedkamer moest dan speciaal voor mij ontruimd worden. 

Voel je je goed bij VINCI Energies?

Evelien: Ja. In het verleden viel het me meer op dat er grotere vooroordelen waren ten opzichte van vrouwen. Bij VINCI Energies daarentegen maakt het niet uit of je een man of vrouw bent, je wordt gerespecteerd als de persoon die je bent en behandeld naar je kennis en vaardigheden, niet naar je geslacht of gender. Ik ben enorm gegroeid in de vier jaren dat ik hier werk en ik heb veel kansen gekregen. Ook zijn er veel opleidingen die ik mag volgen om mezelf te ontwikkelen en ik denk niet dat het ergens anders beter kan. Ik heb al een groot leertraject afgelegd op die tijd. Voor mij is het belangrijk dat ik mijn eigen ding mag doen en mezelf mag ontwikkelen tot wie ik ben.

Hoe kunnen meer vrouwen worden aangetrokken in de technische sector?

Evelien: Ik vind dat ze in het onderwijs van kleins af aan meer technische opleidingen moeten promoten, er moet echt meer aandacht aan besteed worden. Je moet je zo vroeg mogelijk kunnen ontwikkelen. Toen ik in het derde middelbaar besliste om de studierichting elektriciteit-elektronica te volgen, wist ik dat het de juiste keuze was voor mij. Dat was nochtans een moeilijke beslissing. Er zaten bijna uitsluitend jongens op die school, maar op dat moment leek het heel logisch om die richting te gaan volgen. Ook al viel dat niet in goede aarde bij mijn ouders, leerkrachten en begeleiders. 

Als u verder surft op deze website, stemt u in met het gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken, maar ook om bezoekersstatistieken op te stellen. Voor meer informatie verwijzen we u naar ons cookiebeleid.