Joke
Senior Project Buyer

“De overstap naar een ‘mannelijke’ sector was intimiderend, maar ik merkte al snel dat het de juiste keuze was.”
  • Naam: Joke Deknock
  • Leeftijd: 45
  • Studies: Inkoopbeleid en -management (Vereniging voor Inkoop en Logistiek Berchem)
  • Functie: Senior Project Buyer
  • Hobby’s: Eigen webshop met damesmode, bodyproducten en interieurdecoratie runnen, koken, tuinieren, op citytrip gaan

De 45-jarige Joke Deknock werkt als Senior Project Buyer bij Omexom waar ze verantwoordelijk is voor diverse taken binnen het aankoopproces. Haar hoofdverantwoordelijkheden omvatten het vormgeven van het aankoopbeleid, het opstellen van aankoopplanningen, het plaatsen van bestellingen, het bewaken van levertermijnen en het oplossen van problemen. Daarnaast coacht ze andere teamleden en is ze lid van de werkgroepen Women in Technology en Supply Marketing.

Welke evolutie heb je doorlopen binnen VINCI Energies en hoe zie je jouw reis verder gaan?

Joke: Ik ben nu al 15 jaar actief in het bedrijf. Daardoor heb ik veel veranderingen meegemaakt en verschillende rollen vervuld. Zo ben ik begonnen bij Actemium als administratief bediende ter ondersteuning van de projectmanager. Omdat de groep vond dat ik potentieel had om de aankoop te versterken, kreeg ik al snel de kans om een avondopleiding te volgen en door te groeien als buyer. Toen heb ik twee jaar lang avondschool gevolgd terwijl ik full-time werkte en tegelijk ook twee tieners opvoedde. De mogelijkheid om elke dag te leren en te groeien is wat me toen motiveerde. De diversiteit van mijn taken houdt me scherp en maakt mijn job boeiend. Ik houd er ook van om oplossingen te vinden voor complexe problemen. Ik wil steeds mijn kennis met anderen delen, waardoor ik nu eveneens medewerkers coach, wat erg gewaardeerd wordt. Voor de toekomst, streef ik ernaar om ooit Sourcing Manager te worden. 

Wat is de meest waardevolle les die je hebt geleerd tijdens je carrière?

Joke: Laat geen kansen liggen. Mijn carrière begon in een totaal andere omgeving, in een notariaat met alleen vrouwelijke collega’s. De werksfeer beviel me daar niet goed. De overstap naar een door mannen gedomineerde sector was aanvankelijk intimiderend, maar ik merkte al snel dat het de juiste keuze was. Ik kreeg meteen respect en werd bij alle aspecten van de job betrokken. Als enige vrouwelijke buyer binnen de groep en bij leveranciers was het echter soms niet gemakkelijk om mijn stem te laten horen, maar ik bleef altijd goed voorbereid en assertief. Mijn vastberadenheid en eerlijkheid heeft mijn respect en positie versterkt. Wat ik ook geweldig vind aan de samenwerking met mannen is dat de communicatie enorm vlot verloopt. Mijn collega’s laten bovendien echt openlijk zien wanneer ze tevreden zijn van mijn werk, zoals wanneer ze tijdig over de juiste uitrusting beschikken. Ik ben na 15 jaar nog steeds blij dat ik “ja” heb gezegd tegen deze geweldige carrière. 

Wat is de voornaamste reden dat je al 15 jaar gelukkig werkzaam bent bij VINCI Energies?

Joke: VINCI Energies biedt een unieke werkomgeving met tal van groeimogelijkheden via diverse opleidingen en de nodige begeleiding. Met een groot en gevarieerd team is er altijd ruimte voor nieuwe uitdagingen. Als je ooit bent uitgekeken op je huidige functie, heb je de mogelijkheid om iets anders te proberen bij dezelfde vertrouwde werkgever. Je krijgt ook de kans om zelf nieuwe initiatieven uit te rollen. Zo heb ik een jaar geleden met succes een interne webshop opgezet die thuislevering mogelijk maakt en ook de interesse van andere collega’s heeft opgewekt. Bovendien wordt mijn vrouwelijke touch gewaardeerd. Zo mag ik teambuildingactiviteiten en familiedagen binnen de Omexom-groep organiseren, die ik graag tot in de puntjes verzorg, van decoratie tot catering. Dat heeft de samenwerking binnen ons team bevorderd en me geholpen om mijn collega’s op persoonlijk vlak beter te leren kennen. Vorig jaar werd ik ook gecontacteerd om mee een werkgroep op te richten voor Women in Technology om een comfortabele lijn voor vrouwelijke werkkledij te implementeren. Kortom, bij VINCI Energies Belgium krijg je volop kansen en ik zou deze job aan iedereen aanbevelen.

Als u verder surft op deze website, stemt u in met het gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken, maar ook om bezoekersstatistieken op te stellen. Voor meer informatie verwijzen we u naar ons cookiebeleid.