Lisette
Magazijnier

“Er is weinig verschil tussen samenwerken met mannen of vrouwen.”
  • Naam: Lisette Van Echelpoel
  • Leeftijd : 56 jaar
  • Studies: Ouderenzorg
  • Functie: Magazijnier

Lisette Van Echelpoel is magazijnier bij IZEN, het merk van VINCI Energies in België dat zich richt op 100% slimme energie. Haar dagelijkse taken zijn de klantenbestellingen verzorgen, laden en lossen, zonnepanelen vervoeren en bijhorende materialen klaarzetten.

Hoe ben je magazijnier geworden?

Lisette: Als jong meisje wilde ik zangeres worden. Ik stond dan ook altijd op de eerste rij in het koor. Helaas was dat beroep voor mijn ouders onaanvaardbaar. Maar nu zing ik regelmatig in het magazijn met volle borst mee met de muziek. Zo zie je maar dat jeugddromen toch nog gedeeltelijk kunnen uitkomen. Ik ben ouderenverzorgster van opleiding en geheel toevallig in de logistieke sector beland. Ik werk momenteel bijna 12 jaar bij IZEN en hoop hier nog tot mijn pensioen te blijven.

Voel je je in je vak soms het vreemde eendje in de bijt?

Lisette: Het klopt dat ik in het magazijn de enige vrouw ben. Ik werk samen met vier mannelijke collega’s maar ze geven me nooit het gevoel dat ik er niet bij hoor. Wel merk ik dat sommigen op een andere manier met mij omgaan, al is dat niet omdat ik een vrouw ben. Zo vragen ze vaak raad omwille van mijn ervaring en expertise. Ik werk hier al heel lang en ken alle kneepjes van het vak. Op die manier maak ik jongere collega’s steeds met veel plezier wegwijs. Ze komen dan ook steeds uit zichzelf bij me aankloppen wanneer ze hulp nodig hebben. Dat zie ik zeker als een compliment en het bewijs dat ik geapprecieerd en aanvaard word.

Is het soms moeilijk om enkel met mannen samen te werken?

Lisette: Neen. Voor mij is er weinig verschil tussen samenwerken met mannen of vrouwen. Ik ben van nature heel sociaal en ik voel me even comfortabel bij beiden. Bij VINCI Energies wordt er alleszins geen onderscheid gemaakt, zoals het hoort. Buitenstaanders vinden het soms vreemd dat ik magazijnier ben, maar ik trek me daar alleszins niets van aan. Ik werk al van jongs af aan voornamelijk met mannelijke collega’s en ben daar oprecht gelukkig om. Ik heb trouwens ook veel contact met de vrouwen op kantoor. Ook met hen kom ik goed overeen. Ik zou wel nooit met hen van plaats willen wisselen, want achter een bureau zitten is helemaal niets voor mij. Geef mij maar een afwisselende job waarbij ik veel in beweging ben. Het is natuurlijk fysiek zwaar, maar ik zal met passie blijven werken zolang mijn lichaam het toelaat.

Als u verder surft op deze website, stemt u in met het gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken, maar ook om bezoekersstatistieken op te stellen. Voor meer informatie verwijzen we u naar ons cookiebeleid.