Lizy
Site Manager

“Er zijn zoveel mogelijkheden binnen VINCI Energies, the sky is the limit.”
  • Naam: Lizy Verwerft
  • Leeftijd: 35 
  • Studies: Avondschool Elektromechanica
  • Functie: Site Manager
  • Hobby’s: Tijd doorbrengen met haar kinderen, uit eten gaan

De 35-jarige Lizy Verwerft werkt als Site Manager bij VINCI Facilities. Bij een gepland onderhoud start ze met een onderaannemer het project op volgens de juiste veiligheidsinstructies, beantwoordt ze vragen en volgt ze het onderhoud achteraf verder op. Ze is specifieker verantwoordelijk voor het project ZNA Cadix, een nieuw ziekenhuis in Antwerpen. Onderaannemers aansturen, het volledige gebouwbeheersysteem analyseren, preventieve en correctieve tickets in het onderhoudssysteem beheren, storingen analyseren van o.a. branddetectie, toegangscontrole, verpleegoproepen en andere technieken vormen daarbij haar hoofdtaken. 

Biedt VINCI Energies je de nodige flexibiliteit? 

Lizy: Ja, mijn gezin staat voor mij altijd op de eerste plaats en daarin voel ik me door VINCI Energies al van bij het begin gesteund. Ze hebben oor naar ieders situatie en tonen dit ook door begripvol te reageren en flexibiliteit toe te laten. Mijn gezin komt dus niets tekort. Daarnaast is het ook super dat VINCI Energies onze families waar mogelijk probeert te betrekken via verschillende evenementen, zoals een jaarlijkse uitstap met het gezin van alle collega’s naar bijvoorbeeld een pretpark. 

Hoe is jouw liefde voor techniek ontstaan?

Lizy: Ik heb eigenlijk op een heel toevallige manier mijn passie voor techniek ontwikkeld. Vroeger heb ik lange tijd gedacht dat ik in een HR-functie zou terechtkomen, maar uiteindelijk merkte ik dat ik echt een job in de technische sector wilde uitoefenen door via gesprekken met zowel klanten als eindgebruikers in de uitzendsector diverse technieken te ontdekken. Toen heb ik via een avondopleiding mijn interesses gevolgd en ben ik na enkele andere technische ervaringen zo bij VINCI Energies beland. Ik heb veel van mijn huidige vaardigheden on the job verworven en via trainingen van leveranciers, maar ik heb de ambitie om nog beter worden in wat ik dagelijks doe en om mijn technische kennis verder uit te diepen. Dat maakt VINCI Energies ook perfect mogelijk dankzij hun breed opleidingsaanbod: Binnen het bedrijf zijn er zoveel mogelijkheden en trajecten, the sky is the limit. 

Hoe kunnen meer vrouwen worden aangetrokken tot de technische sector? 

Lizy: Alles begint eigenlijk met alle kinderen, ook meisjes, op school warm te maken voor een technisch beroep. Toen ik mijn zoon inschreef in een technische school, zag ik daar slechts één meisje. Ik heb haar dan ook spontaan aangesproken en aangemoedigd om haar passie te volgen, want ik begrijp dat het soms moeilijk kan zijn wanneer je je een vreemde eend in de bijt voelt. Er bestaan ook nog steeds bepaalde vooroordelen, bijvoorbeeld de perceptie dat vrouwen minder technische kennis zouden hebben en net daarom ben ik blij met mijn deelname aan deze campagne om dit te veranderen. Ikzelf vind het ook belangrijk om zowel mijn zoon als (plus)dochter van kleins af aan in aanraking te laten komen met technieken, in combinatie met andere vaardigheden natuurlijk, en hen vervolgens zelf te laten kiezen welke richting ze willen uitgaan. 

Als u verder surft op deze website, stemt u in met het gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken, maar ook om bezoekersstatistieken op te stellen. Voor meer informatie verwijzen we u naar ons cookiebeleid.