Marinella
Dispatcher

“Durf anders te zijn, volg jouw passies en jaag die droomjob na.”
  • Naam: Marinella De Paepe
  • Leeftijd: 55
  • Studies: Licentiaat handels- en financiële wetenschappen (VLEKHO Brussel) 
  • Functie: Dispatcher
  • Hobby’s: Wandelen, koken

De 55-jarige Marinella De Paepe werkt als dispatcher bij Cegelec. Haar hoofdverantwoordelijkheid is het opmaken van de planning voor de technici wat betreft interventies zoals onderhoud, depannages, installatietests en herstellingen. Hiervoor staat ze in nauw contact met de klant en behandelt ze alle aanvragen. Jaarlijks stelt ze eerst een jaarplanning op met terugkerende vaste afspraken, die gaandeweg vertaald wordt in weekplanningen die onderhevig kunnen zijn aan last-minute wijzigingen.

Verloopt de samenwerking met alle collega’s vlot?

Marinella: Op kantoor werk ik samen met zowel vrouwelijke als mannelijke collega’s en ik kan oprecht zeggen dat we een heel hecht team vormen waar steeds een positieve sfeer heerst. Wat onze mannelijke technici betreft, waren ze in het begin wat sceptisch, aangezien ik nieuw in het team was en mijn technische kennis nog moest bijspijkeren. Na verloop van tijd groeide het vertrouwen toen ze inzagen hoe toegewijd ik was. Nu verloopt alles heel vlot en heb ik ook al veel on-the-job kunnen bijleren. De interesse die ik al van jongs af aan in techniek had, helpt hier zeker bij. Mijn vader was namelijk een autotechnicus en geloofde dat iedereen, ongeacht geslacht, een solide technische basiskennis moet hebben. Ik ben hem daar ook dankbaar voor. 

Heb je tijdens je carrière significante veranderingen waargenomen in de houding van collega’s ten opzichte van diversiteit?

Marinella: Tijdens mijn carrière heb ik een positieve verandering waargenomen. In het verleden waren vooroordelen meer courant, maar de huidige generatie staat steeds meer open voor samenwerking met mensen met verschillende achtergronden. Initiatieven zoals de Women in Technology-campagne en meer media-aandacht voor diversiteit spelen hier volgens mij een cruciale rol in. Dergelijke initiatieven helpen ook bepaalde misvattingen uit de wereld, zoals het verouderde idee dat vrouwen in de technische sector minder vrouwelijk zijn en bijvoorbeeld nooit make-up of kleedjes dragen. Dat is natuurlijk helemaal niet waar en die keuze hangt af van vrouw tot vrouw. Het belangrijkste is: je kan en moet altijd jezelf zijn. Dat is echter niet altijd even gemakkelijk om te beseffen en net daarom zijn rolmodellen nodig. Een van mijn inspiratiebronnen is bijvoorbeeld Margaret Thatcher, the Iron Lady. Ze wist als vrouw de top te bereiken in de politiek, een destijds door mannen gedomineerde wereld. 

Kan je je volledig vinden in de waarden van VINCI Energies?

Marinella: Helemaal, er zijn meerdere projecten binnen VINCI Energies, zoals het fonds VINCI, die helpen om mensen die het moeilijker hebben een eigen plek, rol en waardigheid te geven. Ik vind het dan ook geweldig dat ons bedrijf zo actief mee de strijd voert tegen elke vorm van uitsluiting. Wat VINCI Energies dan ook onderscheidt, is al haar werknemers van verschillende religies, culturen, geslachten en leeftijden. Mijn eigen verhaal is een voorbeeld van de toewijding van VINCI Energies om kansen te bieden aan mensen van alle leeftijden. Ik was namelijk 52 jaar oud toen ik solliciteerde maar kreeg toch zonder twijfel de kans om de ervaring die ik heb opgedaan te kunnen inzetten. Mijn boodschap voor anderen is dan ook: durf anders te zijn, volg jouw passies en jaag die droomjob na, ongeacht stereotypen. 

Als u verder surft op deze website, stemt u in met het gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken, maar ook om bezoekersstatistieken op te stellen. Voor meer informatie verwijzen we u naar ons cookiebeleid.