Caroline
Logistiek
Medewerkster

“Er zijn zoveel vrouwen in de geschiedenis die hebben getoond dat wij alles kunnen wat we willen.”
  • Naam: Caroline Walkers
  • Leeftijd: 56
  • Studies: Handel (Immaculata Oostmalle)
  • Functie: Logistiek medewerkster
  • Hobby’s: Veel bewegen; wandelen, joggen, lopen, fietsen en padellen

De 56-jarige Caroline Walkers werkt als logistiek medewerkster bij IZEN. Als tussenpersoon tussen het magazijn en kantoor kijkt ze binnen deze functie alles na. Ze geeft elke dag aan wat mee moet uit het magazijn en regelt het tijdig vertrekken en aankomen van leveringen. De start van de werkdag is steeds het drukst, omdat ze ploegen die vertrekken helpt met eventuele problemen bij de opstart. 

Hoe ben je in de technische sector beland?

Caroline: Ik heb eigenlijk een heel traject afgelegd voor ik in de technische sector ben beland. Als puber droomde ik ervan om stewardess te worden, maar toen het tijd werd om een opleiding te kiezen, wilde ik toch liever boekhouden studeren. Helaas vonden mijn ouders dat er al boekhouders genoeg waren, dus heb ik een jaar voor kleuterleidster gestudeerd. Ik merkte echter al snel dat dit niets voor mij was, en heb er toen voor gekozen het werkveld in te stappen. Zo heb ik 27 jaar in de transport- en logistieke sector gewerkt, tot dat bedrijf er zeven jaar geleden mee ophield. Aangezien IZEN in het magazijn van dat transportbedrijf stockeerde, kwam ik al snel bij hen terecht. Deze job is heel gevarieerd en ik leer nog elke dag bij, dus ik hoop dit nog tot mijn pensioen te kunnen blijven doen. 

Is er volgens jou een verschil tussen samenwerken met mannen en vrouwen? 

Caroline: Hoewel de samenwerking zeker even vlot is, merk ik wel degelijk een verschil tussen mannen en vrouwen. Wanneer het gaat over emoties bijvoorbeeld, zijn vrouwen vaker een open boek, terwijl mannen hier niet echt over praten. Een voorbeeld hiervan is het overlijden van mijn hond. Hoewel mijn man en ik daar allebei van aangedaan waren, was ik de enige waarbij ze dat op mijn werk ook gemerkt hebben. Al zou het niet slecht zijn als mannen ook wat vaker over hun gevoelens zouden praten. Daarnaast moet je als vrouw in een mannelijke omgeving natuurlijk ook tegen een stootje kunnen. Zo worden er vaak grapjes gemaakt, maar zolang dat met goede bedoelingen is en zonder vooroordelen kan ik daar wel goed tegen. 

Wie zijn je rolmodellen?

Caroline: In de eerste plaats vind ik de rechten van de vrouw heel belangrijk. Als feminist kijk ik op naar alle vrouwen die ons hebben gebracht tot waar we nu staan. Van Rosa Parks tot Malala, er zijn zoveel vrouwen in de geschiedenis die hebben getoond dat wij alles kunnen wat we willen. Het is ook daarom dat ik aan alle jonge vrouwen die twijfelen of ze wel een job in de technische sector willen, zou zeggen: gewoon doen! Als je het echt wilt, dan lukt dat. 

Als u verder surft op deze website, stemt u in met het gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken, maar ook om bezoekersstatistieken op te stellen. Voor meer informatie verwijzen we u naar ons cookiebeleid.