Greet
Data Analytics
Consultant

“Het is fascinerend om getuige te zijn van de voortdurende vooruitgang in onze sector.”
  • Naam: Greet Lefebvre
  • Leeftijd: 46
  • Studies: Master Industriële Wetenschappen (UGent, campus Kortrijk)
  • Functie: Data Analytics Consultant 
  • Hobby’s: Bijstuderen, gezelschapsspelletjes spelen, tijd met mijn dochters spenderen en wandelen

De 46-jarige Greet Lefebvre is actief als Data Analytics Consultant bij Actemium. Haar hoofddoel is om data-analyse te introduceren in de technische sector. Wanneer medewerkers vastzitten met hun projecten, helpt en ondersteunt Greet hen bij het identificeren van de juiste data en die te benutten om hun doelen te bereiken. Naast interne ondersteuning, wordt Greet ook regelmatig benaderd door klanten voor toelichting over de mogelijkheden van data-analyse en hoe data kunnen ingezet worden voor probleemoplossingen.

Wat vind je het leukste aan jouw job?

Greet: Ik heb steeds al een passie gehad voor de technische sector, vooral dankzij mijn broer die als lasser werkte, dus ik wist al op jonge leeftijd dat ik hierin verder wilde. Het is fascinerend om getuige te zijn van de voortdurende vooruitgang in onze sector. De innovaties volgen elkaar in hoog tempo op en het is geweldig om betrokken te zijn bij die ontwikkelingen. Bovendien is het een echte teaminspanning. We werken nauw samen om onze doelen te bereiken en obstakels te overwinnen. Soms komen we uitdagingen tegen waarbij het voelt alsof we tegen een muur oplopen, maar dat is onvermijdelijk wanneer je wilt innoveren. Wanneer we er echter in slagen om die drempels te overwinnen, geeft dat een ongelooflijk gevoel van voldoening.

Welke stappen heb je reeds gezet binnen VINCI Energies? 

Greet: Ik begon mijn loopbaan als Junior Automation Engineer en na een aantal jaar ervaring kreeg ik de kans om mij meer toe te spitsen op IT, hoewel mijn diploma daar niet helemaal op aansloot. Wat me toen opviel, was dat niemand binnen mijn team zich echt bezighield met data. Dat inzicht bracht me op het idee om me te specialiseren in iets waar niemand anders zich op richtte, waardoor ik me kon onderscheiden. Samen met een collega kreeg ik vervolgens de kans van VINCI Energies om een data-team op te zetten en om als Data Analytics Consultant aan de slag te gaan. 

Hoe zie je jezelf nog verder evolueren binnen het bedrijf?

Greet: Blijven doen wat ik graag doe en nog veel bijleren staan hoog op mijn prioriteitenlijstje. Ik heb een Master in de Industriële Wetenschappen behaald, maar merkte later dat ik mijn kennis nog verder wilde verrijken. Mijn leergierigheid bracht me ertoe om buiten mijn reguliere uren meerdere online opleidingen te volgen. Het geweldige is dat VINCI Energies bereid was om die opleidingen voor mij te financieren. Die opleidingen waren voornamelijk gericht op data-analyse en artificiële intelligentie (AI), maar ik heb mijn leertraject niet beperkt tot enkel die domeinen. Zo heb ik ook een postgraduaat in Applied AI behaald en ben ik geïnspireerd geraakt door de wereldwijde transitie naar duurzame energie, wat me motiveerde om een postgraduaat in Energietransitie te volgen. Ik heb ook verschillende micro degrees afgerond, toegespitst op verschillende vakgebieden. Ik ben benieuwd welke opleidingen nog op mijn pad zullen komen. 

Als u verder surft op deze website, stemt u in met het gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken, maar ook om bezoekersstatistieken op te stellen. Voor meer informatie verwijzen we u naar ons cookiebeleid.