Karie
Facility Coordinator

“Ik ben dankbaar voor de kansen die ik gekregen heb om te doen wat ik graag doe.”
  • Naam: Karie Verschraegen
  • Leeftijd: 58
  • Studies: Bachelor Medisch Secretariaat (Sint-Jozefinstituut Wetteren)
  • Functie: Facility Coordinator
  • Hobby’s: Snelrolschaatsen, tennissen, lopen

De 58-jarige Karie Verschraegen werkt als Facility Coordinator bij VINCI Facilities. Binnen deze functie staat ze onder andere in voor de coördinatie van de industriële schoonmaak van een 250-tal gebouwen van ArcelorMittal Gent. Ze is het centrale aanspreekpunt (SPOC) voor de gehele site. Naast het administratieve en operationele beheer van de schoonmaakdiensten, bezoekt ze ook wekelijks de site voor een controle van de verschillende gebouwen. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor de behandeling van klachten en zoekt ze samen met haar team naar gepaste oplossingen. 

Hoe ervaar je de werksfeer bij VINCI Energies?

Karie: Ik ben eigenlijk heel toevallig bij VINCI Energies terechtgekomen, maar ik kende het bedrijf wel al van tijdens mijn opleiding. Het is dan ook een bekend bedrijf met een goede reputatie, waar ik met trots deel van uitmaak. Ondanks de grootte van het bedrijf, heb ik me nog nooit een nummer gevoeld. Ik word steeds goed betrokken en heb regelmatig contact met mijn leidinggevenden. Daarnaast worden er ook af en toe etentjes en andere leuke teambuildingactiviteiten georganiseerd om de band met collega’s te versterken, waardoor ik vanaf het begin heel gemakkelijk mensen heb leren kennen en snel mijn draai heb gevonden. 

Welke stappen zijn volgens jou nog belangrijk om meer vrouwen aan te trekken in de technische sector?

Karie: Naar mijn mening begint het allemaal bij sensibilisering. Vrouwen bekleden steeds vaker functies in de technische sector, maar toch heerst nog het idee dat dit uitzonderlijk is. Door blootstelling in de media en reclame, en dankzij campagnes zoals deze, kan die drempel voor vrouwen verlaagd worden. Ik merk hier de laatste jaren ook wel een positieve evolutie in, zo ken ik nu bijvoorbeeld zelfs een vrouw die werkt als kraanmachinist. Daarnaast zijn er ook steeds meer douches en toiletten aanwezig voor vrouwen in fabrieken. Dat zou tien jaar geleden ondenkbaar zijn geweest.

Wat zijn je doelen voor de toekomst?

Karie: Al van jongs af aan ben ik zeer leergierig en dat heeft me veel kansen opgeleverd. Ik heb op die manier veel verschillende facilitaire taken kunnen uitproberen en geniet steeds van nieuwe uitdagingen. Het was dan ook enorm fijn dat ik op oudere leeftijd nog de kans kreeg om bij VINCI Energies aan de slag te gaan. Het is namelijk helemaal niet vanzelfsprekend om op je 48ste nog een nieuwe job te vinden. Ik ben dankbaar voor de kansen die ik gekregen heb om te doen wat ik graag doe. In het begin was het zeker aanpassen voor mij aangezien VINCI Energies een ander type bedrijf is dan mijn vorige werkgever en ik in aanraking ben gekomen met diverse technieken die ik nog niet kende. Bovendien biedt VINCI Energies ook de kans om elke dag te blijven bijleren. Als het van mij afhangt blijf ik met plezier bij de groep tot aan mijn pensioen.

Als u verder surft op deze website, stemt u in met het gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken, maar ook om bezoekersstatistieken op te stellen. Voor meer informatie verwijzen we u naar ons cookiebeleid.