Laurence
Business
Analyst

“Er zijn steeds meer vrouwen binnen VINCI Energies en ik hoop met mijn bijdrage aan deze campagne nog meer vrouwen te inspireren.”
  • Naam: Laurence Ketels
  • Leeftijd: 27
  • Studies: Master in de Bio-ingenieurswetenschappen: land, water en klimaat (UGent)
  • Functie: Business Analyst
  • Hobby’s: Dansen en lopen

De 27-jarige Laurence Ketels werkt als Business Analyst bij Actemium. Haar takenpakket omvat het contact met diverse klanten van veevoederbedrijven, peilen naar hun noden en op basis daarvan zelf software programmeren of een technische projectbeschrijving uitwerken voor de technische programmeurs in haar team.

Waarom koos je voor een job als Business Analyst bij VINCI Energies?

Ik ben bij VINCI Energies terechtgekomen dankzij twee vriendinnen die er werken en er alleen maar positieve verhalen over te vertellen hadden. Wat mij aansprak is de jobzekerheid en ruimte voor variatie omwille van de grootte van het bedrijf. Ik was net afgestudeerd en wist nog niet zeker welke richting ik uit wilde gaan, maar ik durfde de stap te zetten net omdat er ook nog zoveel keuze voor andere functies binnen het bedrijf zelf is. Uiteindelijk doe ik mijn job heel graag en ben ik blij met mijn keuze. Ik ben sociaal van aard en vind het daarom leuk om dagelijks in contact te zijn met diverse klanten. Ik haal ook veel voldoening uit de ondersteuning van deze klanten en vind het interessant om de verschillende puzzelstukjes perfect in elkaar te laten passen. Het leuke aan de job is daarnaast dat je gaandeweg nog veel kan bijleren. VINCI Energies is namelijk mijn eerste werkgever en hoewel ik initieel nog niet veel kennis had over programmeren was VINCI Energies hier de perfecte leerschool voor. Je mag ook twee keer per jaar een cursus naar keuze volgen en bent erg vrij hierin. Zo heb ik een piekercursus gevolgd, waar ik een aantal technieken heb aangeleerd om minder te piekeren. Dat is niet enkel nuttig voor het werk, maar ook voor de eigen mentale gezondheid. 

Hoe voel je je op het werk?

Ik voel me oprecht goed en merk dat VINCI Energies veel belang hecht aan het welzijn en de motivatie van medewerkers. Er wordt bijvoorbeeld tweejaarlijks een familiedag georganiseerd. Zo ben ik al samen met collega’s en hun familie naar Pairi Daiza geweest. Het was een heel leuke dag die merkbaar de band tussen alle medewerkers heeft versterkt. Er vinden ook genoeg andere gelegenheden plaats om samen als team iets te doen. Hoewel ik eerst een beetje een uitzondering was in mijn team, aangezien ik het enige vrouwelijke lid was, hebben die activiteiten er zeker voor gezorgd dat ik me snel thuis voelde. Ik heb mij steeds een volwaardig lid van het team gevoeld. Er was wel een collega die eerst wat sceptisch was, maar zodra ik begon te groeien verdween dat meteen. Ik merk bovendien dat er steeds meer vrouwen zijn binnen het bedrijf en ik hoop met mijn bijdrage aan deze campagne nog meer vrouwen te inspireren om ook de stap te durven zetten.

Wie heeft jou mee gevormd tot de persoon die je vandaag bent? 

Mijn mama is een heel belangrijk persoon in mijn leven. Ze heeft steeds in mij geloofd en is diegene waar ik een groot deel van mijn zelfvertrouwen aan te danken heb. Ze heeft me ook altijd gesteund in de keuze voor dit professionele traject, wat in het begin nog helemaal onbekend terrein voor mij was. Daarnaast, kijk ik ook erg op naar mijn schoonmoeder. Ze heeft al enorm veel bereikt in haar leven en is steeds fulltime blijven werken terwijl ze tegelijk twee kinderen heeft opgevoed. De manier dat ze bovendien omgaat met bepaalde situaties is echt merkwaardig. Ze zal steeds beredeneerd en rustig blijven, maar ook zeggen waar het op staat met de juiste argumenten. Ik heb al veel van haar geleerd en put veel inspiratie uit haar wilskracht.

Als u verder surft op deze website, stemt u in met het gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken, maar ook om bezoekersstatistieken op te stellen. Voor meer informatie verwijzen we u naar ons cookiebeleid.