Lynn
Software
Engineer

"Als je in jezelf gelooft, is alles mogelijk."
  • Naam: Lynn Van Nieuwenhove
  • Leeftijd: 24
  • Studies: Master in de ingenieurswetenschappen: biomedische ingenieurstechnieken (UGent)
  • Functie: Software Engineer
  • Hobby’s: Interieurstyling, lezen

De 24-jarige Lynn Van Nieuwenhove werkt als Software Engineer bij Axians. Ze ontwikkelt op maat gemaakte applicaties voor klanten. Daarnaast ondersteunt ze haar collega’s bij het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten voor de applicaties en bij het oplossen van problemen bij klanten.

Waarom heb je gekozen voor VINCI Energies? 

Lynn: Ik ben via een jobbeurs in contact gekomen met VINCI Energies. Op het evenement waren zowel mannelijke als vrouwelijke werknemers aanwezig die technische en HR-functies bekleden. Dankzij die diversiteit kon ik met mijn eigen ogen zien dat het normaal is dat ook vrouwen dergelijke jobs uitoefenen. Dat heeft mij onbewust aangetrokken tot het bedrijf. Wat mij daarnaast ook aansprak is dat VINCI Energies een groot bedrijf is, terwijl dat niet zo aanvoelt. Dankzij de verdeling in verschillende business units, heerst er een persoonlijke sfeer binnen elke unit waarbij je in direct contact staat met je collega’s en baas. Ik vind het belangrijk om niet zomaar een nummer te zijn. 

Heb je altijd al Software Engineer willen zijn? 

Lynn: Ik heb al van toen ik in het middelbaar zat interesse in informatica en elektrotechniek. Uiteindelijk ben ik tijdens mijn master toch doorgestroomd naar de biomedische ingenieurstechnieken, waarbij informatica minder aan bod kwam. Pas toen wist ik zeker dat ik net wel software wilde ontwikkelen. Bij VINCI Energies kreeg ik die kans, ook al had ik niet het meest ideale masterdiploma, omdat ze voelden dat ik heel gedreven was om veel te leren. Mijn takenpakket is zeer gevarieerd, aangezien ik software ontwikkel voor verschillende klanten. Daarnaast verandert software voortdurend aan een snel tempo waardoor ik steeds nieuwe kennis zal kunnen opdoen. Binnen VINCI Energies krijg ik bovendien echt de kans om mij bij te scholen. Zo kreeg ik in het begin van mijn carrière een maand zomerschool aangeboden, specifiek voor IT. Dat was heel interessant en die kennis gebruik ik nog elke dag. 

Wie is jouw rolmodel op werkgebied?

Lynn: Al jaren volg ik de Amerikaanse vrouwelijke onderneemster Amy Landino op YouTube. Ze is een youtuber die al verschillende prijzen heeft gewonnen en die dagelijks miljoenen personen inspireert, waaronder mezelf. Amy maakt veel krachtige video’s over hoe je een eigen bedrijf kan oprichten, productief kan blijven en jouw dagen beter kan inplannen. Ze heeft mij geleerd dat als je in jezelf gelooft alles mogelijk is. Daarnaast kijk ik ook echt op naar mijn medecollega’s, omdat ze harde werkers zijn. Ook nemen ze steeds de tijd om mij nieuwe zaken aan te leren en staan ze voor mij klaar wanneer ik bepaalde vragen heb. 

Als u verder surft op deze website, stemt u in met het gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken, maar ook om bezoekersstatistieken op te stellen. Voor meer informatie verwijzen we u naar ons cookiebeleid.