Wendy
Research Engineer

“Bij VINCI Energies leer ik letterlijk nog elke dag bij. Dat is waarnaar ik op zoek was.”
  • Naam: Wendy Vanlommel 
  • Leeftijd: 35
  • Studies: Master Bio-ingenieurswetenschappen (KU Leuven)
  • Functie: Research Engineer
  • Hobby’s: Joggen, zumba en bootcamp

De 35-jarige Wendy Vanlommel werkt als Research Engineer bij IZEN. Ze houdt zich bezig met data-analyse en analyseert meer specifiek de data van zonneparken en de sensoren die erbij geplaatst worden. Daarnaast onderzoekt ze eventuele storingen op basis van de beschikbare data.

Welk traject heb je afgelegd voor je in deze functie bent beland? 

Wendy: In mijn master koos ik de afstudeerrichting landbouwkunde, waarna ik gestart ben als kwaliteitsverantwoordelijke bij een verpakkingsbedrijf van paddenstoelen. Vervolgens heb ik zes jaar praktijkgericht onderzoek gedaan naar tomaten en paprika’s. Binnen dat onderzoek, was ik minstens de helft van de tijd met data-analyse bezig. Ik merkte dat deze functie wel voor mij was weggelegd, maar ik wou er graag nog beter in worden. Zo ben ik daarop beginnen focussen en ben ik uiteindelijk hier beland. VINCI Energies biedt veel interne opleidingen, dus ik leer letterlijk nog elke dag bij. Dat is waarnaar ik op zoek was.

Heb je ooit met vooroordelen te maken gehad omdat je een vrouw bent? 

Wendy: Als ik aan mijn bureau zit, vergeet ik eigenlijk vaak dat ik een van de weinige vrouwen ben tussen heel wat mannen. Het team waarin ik werk bestaat sinds kort ook voor de helft uit vrouwen. Pas wanneer ik naar een meeting ga, valt het mij soms op dat ik toch vooral door mannen omringd wordt. Gelukkig heb ik hier voornamelijk positieve ervaringen mee. Mijn collega’s laten mij vaak merken dat ze weten dat ik een meerwaarde biedt. Ik krijg dan ook steeds het gevoel dat mijn werk geapprecieerd wordt. 

Naar wie kijk jij op professioneel vlak op? 

Wendy: Mijn schoonzus is echt een rolmodel voor mij. Ze is ook actief in de data-analyse, al doet ze dat niet in een technische sector. Als ze hier op familiefeesten over vertelt, zie ik dat dit iets is wat ze graag doet. Daardoor dacht ik: Dat is wat ik ook wil doen. 

Als u verder surft op deze website, stemt u in met het gebruik van cookies om de website optimaal te laten werken, maar ook om bezoekersstatistieken op te stellen. Voor meer informatie verwijzen we u naar ons cookiebeleid.